Meet- en bemonsteringsapparatuur

Een veilige werkomgeving

Auditor met klembord

NEN 3140 keuring

Als werkgever bent u verplicht om elektrische installaties, machines en elektrisch gereedschap regelmatig te laten keuren. De NEN 3140 geldt hiervoor als norm. Wij voeren NEN 3140 keuringen uit op uw apparatuur en op de meet- en bemonsteringsinstallaties. Laat u als werkgever periodiek keuringen doen, dan kunt u richting wetgever en verzekeraar aantonen dat u alles in het werk hebt gesteld om voor een veilige werkomgeving te zorgen.

De voordelen op een rij
  • U voldoet aan wet- en regelgeving door het voeren van een gedegen keuringsbeleid.
  • U reduceert de storingsgevoeligheid van uw installaties.
  • Periodieke keuringen dragen bij aan een langere levensduur van installaties.
  • Onze keurmeesters zijn opgeleid om NEN 3140 inspecties uit te voeren. Ze doen dit met metingen, beproevingen en visuele inspecties.
  • Na afloop van de keuring ontvangt u een uitgebreid keuringsrapport met eventueel advies waar er nog verbetering plaats zou kunnen vinden.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag een offerte aan

Deze diensten zijn wellicht ook interessant voor u

FAQ

Alle meest gestelde vragen
op een rij.

Hoe garanderen jullie klanten de juiste tools voor een veilige werk- en leefomgeving?

Dit doen we op verschillende manieren: wat betreft onze materialen zorgen wij er altijd voor dat deze volgens de norm periodiek getest en gekeurd worden, waar nodig extern. Wanneer het aankomt op onze werkzaamheden kunt u ook volledig op ons vertrouwen. Al onze uitvoerende medewerkers zijn individueel VCA gecertificeerd en daarnaast zijn we ook nog als bedrijf VCA gecertificeerd. Naast deze factoren leunen wij natuurlijk op jarenlange ervaring binnen het bedrijf, zeer kundige medewerkers die regelmatig bijgeschoold worden en onze goede contacten met de Waterschappen en Rijkswaterstaat.

Kunnen jullie het onderzoek bij elk geaccrediteerd laboratorium in Nederland laten uitvoeren?

Wij verzorgen het gehele proces van bemonstering, analyse tot rapportage. Wij zijn onafhankelijk. Daarom kunnen wij uw onderzoek ook naar wens bij elk geaccrediteerd laboratorium in Nederland laten uitvoeren. De kwaliteit van het onderdeel monstername is van cruciaal belang. Waar laboratoria over het algemeen al jarenlang zijn geaccrediteerd voor de uitvoering van de analyses is het nog zeker geen gemeengoed voor die bedrijven die de monstername uitvoeren. De kwaliteit van het onderdeel monstername is van cruciaal belang. Normec AWS onderscheidt zich door als één van de eerste en nog steeds weinige bemonsteringsbedrijven geaccrediteerd te zijn voor de bemonsteringswerkzaamheden. Het kwaliteitssysteem en de uitvoering van de bemonsterings-werkzaamheden worden jaarlijks door de Raad voor Accreditatie gecontroleerd. De criteria hiervoor zijn in de norm NEN-EN-ISO/IEC 17025:2017 vastgelegd. De geaccrediteerde activiteiten zijn beschreven in onze scope.

Verzorgen jullie het gehele proces?

Dat doen we ja! Alles gebeurt in overleg. Er zijn ook mogelijkheden om activiteiten zelf uit te voeren. Het makkelijkst voor beide partijen is uiteraard om zelf het gehele proces uit te voeren, zodat de verantwoordelijkheid volledig bij ons ligt. Klanten kunnen echter ook bepaalde onderdelen van een activiteit zelf uitvoeren. In overleg kunnen we dan alsnog met behulp van heldere communicatie samenwerken om de dienst te realiseren.