Testen stromend drinkwater uit kraan

Drinkwater testen

In veel productieprocessen in bijvoorbeeld de voedingsmiddelenindustrie wordt water toegepast. Volgens de wetgeving dient dit water aan meerdere criteria te voldoen, om geschikt te zijn voor gebruik in de levensmiddelenindustrie. Hieronder valt drinkwater en gezuiverd water afkomstig uit een eigen waterzuiveringsinstallatie of na een ontharder. Afhankelijk van het proces en de toepassing zult u uw water moeten laten onderzoeken op meerdere parameters.

In het kader van goede hygiënische praktijken, aantoonbare voedselveiligheid, HACCP en FSSC22000 certificatie moet u zich ervan verzekeren dat geen enkele bijkomende verontreiniging optreedt en dat het water op het ogenblik van gebruik nog van drinkwaterkwaliteit is. Normec AWS kan het gehele proces voor u uit handen nemen, van de planning tot bemonstering en van analyse tot rapportage.

Wat kunt u verwachten van een drinkwater test?

Normec AWS kan veel voor u betekenen op het gebied van drinkwater.

  • Monstername van tappunten in het leidingsysteem.
  • Na afloop van dit onderzoek ontvangt u een officieel rapport.

drinkwater uit kraan

Informatie laptop smartphone

Vraag nu een offerte aan voor drinkwater testen

Normec AWS staat voor u klaar. Ook voor vrijblijvende informatie over drinkwater testen.

Vraag offerte aan

Deze diensten zijn wellicht ook interessant voor u

Afvalwateronderzoek

Normec AWS kan u helpen met al uw problemen rondom afvalwater. Meer weten? Klik hieronder!

Lees meer

Kalibraties

Kalibreren is wettelijk verplicht. Wij kunnen dit voor u doen. Meer informatie hierover? Klik hieronder!

Lees meer

Legionella-onderzoek

Normec AWS kan u helpen om belangrijk Legionella-onderzoek te doen in uw bedrijf. Meer informatie? Klik hieronder!

Lees meer

Veel gestelde vragen over drinkwater testen

Verzorgen jullie het gehele proces?

Dat doen we ja! Alles gebeurt in overleg. Er zijn ook mogelijkheden om activiteiten zelf uit te voeren. Het makkelijkst voor beide partijen is uiteraard om zelf het gehele proces uit te voeren, zodat de verantwoordelijkheid volledig bij ons ligt. Klanten kunnen echter ook bepaalde onderdelen van een activiteit zelf uitvoeren. In overleg kunnen we dan alsnog met behulp van heldere communicatie samenwerken om de dienst te realiseren.

Kunnen jullie het onderzoek bij elk geaccrediteerd laboratorium in Nederland laten uitvoeren?

Wij verzorgen het gehele proces van bemonstering, analyse tot rapportage. Wij zijn onafhankelijk. Daarom kunnen wij uw onderzoek ook naar wens bij elk geaccrediteerd laboratorium in Nederland laten uitvoeren. De kwaliteit van het onderdeel monstername is van cruciaal belang. Waar laboratoria over het algemeen al jarenlang zijn geaccrediteerd voor de uitvoering van de analyses is het nog zeker geen gemeengoed voor die bedrijven die de monstername uitvoeren. De kwaliteit van het onderdeel monstername is van cruciaal belang. Normec AWS onderscheidt zich door als één van de eerste en nog steeds weinige bemonsteringsbedrijven geaccrediteerd te zijn voor de bemonsteringswerkzaamheden. Het kwaliteitssysteem en de uitvoering van de bemonsterings-werkzaamheden worden jaarlijks door de Raad voor Accreditatie gecontroleerd. De criteria hiervoor zijn in de norm NEN-EN-ISO/IEC 17025:2017 vastgelegd. De geaccrediteerde activiteiten zijn beschreven in onze scope.

Hoe garanderen jullie klanten de juiste tools voor een veilige werk- en leefomgeving?

Dit doen we op verschillende manieren: wat betreft onze materialen zorgen wij er altijd voor dat deze volgens de norm periodiek getest en gekeurd worden, waar nodig extern. Wanneer het aankomt op onze werkzaamheden kunt u ook volledig op ons vertrouwen. Al onze uitvoerende medewerkers zijn individueel VCA gecertificeerd en daarnaast zijn we ook nog als bedrijf VCA gecertificeerd. Naast deze factoren leunen wij natuurlijk op jarenlange ervaring binnen het bedrijf, zeer kundige medewerkers die regelmatig bijgeschoold worden en onze goede contacten met de Waterschappen en Rijkswaterstaat.

Bekijk alle FAQ
Nieuwsbrief

Weten wat er speelt in de branche? Schrijf u in voor onze periodieke nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Menu