Nieuws

Duurzamere bedrijfswagen

Normec AWS bedrijfswagen zonnecellen

Duurzaam en efficiënt transport bij Normec AWS

Dagelijks rijden specialisten van Normec AWS door heel Nederland om verschillende soorten watermonsters te nemen. Om ons werk duurzaam aan te pakken, hebben wij onze nieuwste bedrijfswagen voorzien van zonnecellen. Daarbij heeft onze vlotte wagen ook een kwalitatieve upgrade gekregen: gescheiden koelingen voor schoon/vuil water en warm/koud water.

Duurzaam dankzij brandstofreductie

Dankzij het gebruik van zonnecellen verbruiken we minder brandstof voor de koeling. Dit scheelt met name in de zomer bij warmer weer. De zonnecellen houden de koeling op temperatuur en laden bovendien de accu’s bij. Met deze besparing op de brandstof zetten we weer een stapje in de goede richting van onze duurzaamheidsdoelstelling, zoals geformuleerd in het kader van ons ISO-14001 certificaat.

Efficiënt werken met gescheiden koelingen

Wij vervoeren watermonsters uiterst zorgvuldig en vinden het daarbij belangrijk om efficiënt te werk te gaan. Daarom hebben wij onze bedrijfswagen voorzien van gescheiden koelingen voor schoon/vuil water en ook voor warm/koud water. Afvalwatermonsters zijn soms te warm om in de koeling te zetten bij reeds gekoelde monsters, dankzij de upgrade kunnen we de monsters gescheiden houden. Verder is ook het scheiden van schoon en vuil water een nuttige vooruitgang. Dit voorkomt namelijk ongewenste contaminatie van de monsters onderling, wat bijdraagt aan de kwaliteit.

All Water Services (AWS) wordt Normec All Water Services (AWS)

All Water Services (AWS) wordt Normec All Water Services (AWS)

Waterkwaliteit Nederlands oppervlaktewater monitoren

Waterkwaliteit Nederlands oppervlaktewater monitoren

Legionellabeheer tijdens coronacrisis

Legionellabeheer tijdens coronacrisis